Update:

Functies uit de opleidingstabel zijn aangepast.
Bekijk de update

Nieuws vanuit de CKB: herziene OTO, certificering en nieuwe regeling

De stichting CKB is in 1998 opgericht door opdrachtgevers en aannemers in de kabel- en leidingenbranche met het doel de kwaliteit, veiligheid, milieuzorg en arbeidsomstandigheden van de buizen- en kabellegbedrijven middels certificatie van beheerssystemen te bevorderen. De afgelopen tijd is de Stichting CKB druk bezig geweest met de regeling, het aanpassen van processen en het moderniseren van de website. Afgelopen woensdag is hierin een mijlpaal bereikt. De vernieuwde website van de CKB is live! Wellicht heb je de nieuwe site al kunnen bekijken. Zo niet, dan kun je de site hier zien.

Herziene OTO

Niet alleen de website is gemoderniseerd. Ook het Overzicht Toegelaten Opleidingen (OTO). Waar je voorheen een pdf door moest lopen om te bekijken of een werknemer aan de deskundigheidseisen voldoet, behorende bij een bepaalde functie, kun je dit nu op eenvoudige wijze opzoeken op de website middels een handige zoekfunctie.

 

 

Nieuwe regeling

De nieuwe regeling is ingediend bij de Raad voor Accreditatie (RvA). Op dit moment voeren wij de opmerkingen door en verwachten 2e kwartaal 2021 de nieuwe regeling te kunnen publiceren.

 

 

CKB gecertificeerd

Er is goed nieuws vanuit de CKB als schemabeheerder. De stichting CKB heeft begin november 2020 het bericht ontvangen dat ze voldoet aan de NTA8813 en is daarmee een gecertificeerde schemabeheerder die daarmee aantoonbaar voldoet aan de eisen van goed schemabeheer.

Communicatie

De CKB heeft al in overleggen van diverse brancheverenigingen uitleg gegeven over de status van de CKB. Wil je graag meer weten over de vernieuwde CKB, wij komen het graag online uitleggen in je vergadering of overleg. Neem contact op met de CKB via mail of bel met het secretariaat 06 8317 8572. Mocht je na het bekijken van de vernieuwde website vragen of opmerkingen hebben, dan kun je deze telefonisch of per mail stellen.

Overig nieuws

8.11.2023

Training voor nieuwe bedrijven die het CKB-certificaat willen halen: 16 januari 2024

6.11.2023

CKB-training om vertrouwd te raken met de vernieuwde regeling: 24 januari 2024

5.10.2023

CKB training voor inkopers op 22 november 2023