Update:

Opleidingen en functies uit de opleidingstabel zijn aangepast.
Bekijk de gewijzigde functies
Bekijk de gewijzigde opleidingen

Nieuwe samenwerking voor Stichting Blei

06-10-2020

Zij-instromers kunnen vanaf nu voor de Derde Leerweg terecht bij het WR College Purmerend.

 

WR College Purmerend

Woensdag 16 september is een delegatie van het bestuur van de Stichting Blei op bezoek geweest bij het nieuwe MBO Infratechniek in Purmerend, om de samenwerking met Stichting BLEI te formaliseren. MBO Infratechniek Purmerend, die gaan opereren onder de naam WR College Purmerend, is de zelfstandige voortzetting van de praktijkwerkplaats KWR Exergie.  

 

Derde Leerweg

Het WR College Purmerend richt zich als Derde Leerweg MBO specifiek op zij-instromers van 23 jaar en ouder en heeft een eigen CREBO erkenning van het ministerie van OCW voor de verschillende monteurs profielen. De Derde Leerweg is een variant van leren en werken die te vergelijken is met Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL). Het verschil met BBL is dat bij een Derde Leerweg opleiding kan en vaak wordt afgeweken van de wettelijke urennorm (het verplicht aantal uren die je in het reguliere MBO wel hebt), waardoor de opleiding sneller en efficiënter kan worden doorlopen. Een dergelijke opleiding wordt vaak op maat ontwikkeld.

 

Lesmateriaal Stichting Blei

De zij-instromers worden met het lesmateriaal van de Stichting Blei opgeleid tot Gas/warmte monteur in circa tien maanden met een volwaardig MBO 2 diploma. Voor de Stichting Blei is dit buiten de ROC’s het eerste opleidingscentrum dat op deze manier een opleiding biedt voor zij-instromers. De opleiding is opgezet door een ervaren E/G docent, John Wong, gepensioneerd IV’er en tot voor kort werkzaam bij Alliander, samen met Bart van den Berg, die vele management functies in het onderwijs heeft bekleed.

 

Goede ontwikkeling

In de komende jaren hebben we binnen de Ondergrondse Infra veel nieuwe medewerkers nodig. Om aan deze vraag te kunnen voldoen is het snel en efficiënt opleiden van zij-instromers een must. We kijken daarom constant naar nieuwe manieren om goed personeel op te leiden waarbij kwaliteit hoog in het vaandel staat. Wil je meer weten? Kijk op de website van het WR College Purmerend, of stuur een bericht naar Bernadette Maat.

Overig nieuws

7.2.2024

Bijeenkomst Sleufloze Technieken 13 maart 2024 14.00-16.00 uur

26.1.2024

CKB-training om vertrouwd te raken met de vernieuwde regeling: nieuwe datum 21 maart 2024

14.12.2023

CKB training voor inkopers van opdrachtgevers op 13 maart 2024